Class Page

Foto15-020

Energetski trening

Body spinning je program treninga na spinning biciklu. Spinning je 1986. godine izumio američki biciklist Johnny Goldberg. 90-tih godina započela je proizvodnja spinnera, razvoj programa i koncepcije treninga. Danas je Spinning prisutan u više od 80 zemalja širom svijeta. Spinning je odličan trening, idealan za mršavljenje i definiciju jer se na treningu srednjeg intenziteta izgubi i do 500 Kcal u 40 min..

Body spinning je savršen trening i za osobe s problemima u zglobovima kad je bilo koji agresivniji oblik vježbanja zabranjen ( aerobic, trčanje…) Idealan i za trudnice jer nema poskoka niti bilo kojih sličnih gibanja koja mogu biti štetna. Jednostavno, Body spinning je za sve, i svatko si može prilagoditi trening prema svojim potrebama i mogućnostima uz pomoć savjeta trenera. Zabavan i dinamičan, uz motivirajuću muziku, omogućuje psihički odmor i adekvatan fizički napor.
S takvom vrstom treninga se utiče na razvoj kardiorespiratornog sustava, smanjenje potkožnog masnog tkiva, razvijenije kondicije, snage nogu, a velika prednost je u tome što ovisno o svojim sposobnostima sami sebi dozirate opterećenje. Osnovni ciljevi takve vrste treninga su poboljšanje ili održavanje kardiovaskularnog sustava, poboljšanje izdržljivosti, brzine, fleksibilnosti, koordinacije te oblikovanje tijela.
Kao i kod obične vožnje biciklom, tijekom treninga rade velike mišićne grupe na tijelu : mišići potkoljenice, mišići prednje i stražnje strane natkoljenice, mišići stražnjice, mišići trupa jer dok vi pedalirate radimo vježbe za gornji dio tijela. Vrlo su aktivni i mišići koji omogućavaju da se zadrži pravilan položaj tijela na biciklu – trbušni i mišići donjeg dijela leđa, a preko različitih kombinacija i položaja vožnje te uz korištenje raznih rekvizita kao što su utezi, gume,trake, male lopte, štapovi, manžete i slično, jačaju mišići ramenog obruča, prsa, leđa, te ruku.

Napisala Tanja Rebrača

Grupni program

9:30-10:30

Andrea Rukavina